En miljon ord

One thing - Kapitel 1

Kategori: One thing

Nu är det så att jag tog bort min förra berättelse då jag inte hade någon inspiration alls till den, hade inte en tanke på vad den skulle handla om egentligen. Så nu börjar jag på en ny, och denna är baserad på en dröm jag hade häromnatten, så det är från den som jag fått inspiration! Hey Ho, let's go!
 
Lite om "One thing": Sara Wall går sista året på ett musik-gymnasie med inriktning på sång och hennes klass ska ha utbyte med en skola i England. 
___________________________________________________________________________________________
 
Jag vaknar av att solens strålar letar sig in genom fönstret. Med halvöppna ögon sneglar jag försiktigt på klockan som i just det ögonblicket slår över från 7.00 till 7.01. Vilken dag är det? Åh. Måndag.
"Oh, shit!" utbrister jag och kastar mig ur sängen. Klockan (som har ganska många år på nacken) har inte ringt som den brukar, 6.30. Nu har jag bara 45 minuter på mig att bli klar, och då måste jag hinna duscha, äta, blåsa håret och sminka mig. 
Jag tar handduken med mig och småspringer till duschen där jag snabbt schamponerar håret och tvålar in mig. När jag duschat färdigt springer jag tillbaks till mitt rum och letar fram lite kläder. Det blir en halvtransparent vit skjorta och svarta, tighta jeans. Det tar en stund att få på sig de tighta byxorna men när jag äntligen är klar tar jag hårfönen och sticker kontakten i uttaget. Mitt mörkbruna hår är långt och tjock, vilket inte är så praktiskt då man har ont om tid. Efter vad som känns som en evighet är håret torrt och jag sminkar mig snabbt med mörk ögonskugga, eyeliner och mascara. Jag tar min svarta skinnväska över axeln och springer ner för trappan och in i vårt ljusa kök. I fruktskålen tar jag en banan och i kylen hittar jag en drickyoghurt som jag lägger ner i väskan och går till hallen där mina vinröda, höga Converse står. jag snörar skorna snabbt och hoppar på cykeln som står utanför dörren och trampar mot skolan i vårvärmen.
Jag kommer precis i tid till skolan när det ringer in och det är då jag kommer på att vi kommer få information om utbytet vi ska ha med en gymnasieskola i England. Det ryktas att killarna i One Direction ska vara med i utbytet men det är jag lite tveksam till. Jag vet ju att de går sista året på en musikskola i London, men ändå vet jag inte om jag ska tro på det.
"Heeeeeej Sara!" säger min bästa vän Emma och ger mig en kram.
"Hej...", svarar jag andfått. Jag cyklade ganska fort trots allt.
"Kom nu, vi ska få reda på mer om utbytet nu!" säger Emma och drar mig i armen.
 
Det visar sig att det är sant. Killarna i One Direction ska vara med i utbytet. Wow. Vi har skrivit var sitt brev om oss själva, och nere i England sätter de ihop "par" utifrån breven, alltså en svensk och en engelsk elev. Man kan komma med någon av samma kön, eller så gör man det inte, de utgår från breven och parar ihop de som de tror kommer passa bäst ihop, oavsett om man är kille eller tjej.
"Tänk om man hamnar med nån i 1D!" säger Emma drömskt. "Hur coolt hade inte det varit!?"
"Det hade varit helt awesome ju, men hoppas inte på för mycket Emma.", säger jag och ler. Tänk om man verkligen hamnar med någon av killarna. Återstår att se, på fredag vet vi, det är då vi åker.
"På fredag vet vi Emma, då får vi se vem vi hamnar med.", säger jag.
"ÅÅÅÅH, jag orkar inte väntaaaaaa Sara!!" klagar Emma.
"Jodå, det klarar du." ler jag och drömmer mig bort.
 __________________________________________________________________________________________
Blev inte så långt, men kommentera mycket så kommer det mer!